RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Стало відомо про смертельну небезпеку популярної дитячої присипки

У відомій присипці для дітей Johnson & Johnson виявлені сліди азбесту, через яку проти компанії були подані тисячі позовів від людей з онкологічними захворюваннями.

Про це повідомляє Reuters.

За твердженням агентства, в компанії протягом десятиліть знали про зміст в тальку домішок азбесту, але приховувала дані цих досліджень від влади і громадськості.

Розслідування спирається на документи, надані Johnson & Johnson в ході судових процесів. Так, в документах з 1950-х по 2000-і роки то кажуть про виявлення в тальку частинок різних видів азбесту або частинок, чий опис схоже на азбест (йшлося, зокрема, про "волокнисті" і "ігловідні" фрагменти мінералів).

У 1970-х Johnson & Johnson, за твердженням Reuters, при спілкуванні з Управлінням з контролю за продуктами і ліками США (FDA) промовчати про виявлення азбесту в тальку, проінформувавши орган лише про дослідження з протилежним результатом. Згідно з розслідуванням, Johnson & Johnson робила спроби знайти більш чисті джерела тальку, а співробітники обговорювали проблему зниження вмісту азбесту в продукті у внутрішніх документах.

Johnson & Johnson категорично відкидає твердження Reuters, наполягаючи, що дитяча присипка не містить азбесту і не викликає онкологічних захворювань. У статті є коментарі юристів і свідків з боку Johnson & Johnson, які запропонували інші інтерпретації документів: вони стверджують, що в частині випадків йдеться про індустріальний тальк, а не тальк для присипок; в інших випадках знайдені частки не були азбестом.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Johnson & Johnson збільшила прибуток на 59%.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ