RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

З картоплею та фотографією олів'є: стало відомо меню космонавтів на Різдво і Новий рік

Космонавти на борту Міжнародної космічної станції (МКС) зустрінуть Новий рік з фотографіями шампанського і салату олів'є, а ялинку прикріплять до стелі.

Про це повідомив льотчик-космонавт РФ Андрій Борисенко, передає агентство міських новин "Москва".

"На борту алкоголь неприпустимий згідно з технічними умовами експлуатації станції. Та й взагалі будь-газований напій пити на борту просто неможливо, оскільки після розтину ємності такий напій моментально перетвориться на величезну газожидкостную суміш, яка заповнить весь наявний обсяг і замість зустрічі Нового року екіпаж буде займатися прибиранням станції. Тому нічого шипучого на борту немає. Хоча іноді на новорічному столі екіпаж МКС встановлює фотографію пляшки з шампанським і салату олів'є. У цьому такому вигляді шампанс е і олів'є будуть присутні на борту", - розповів він.

За словами космонавта, персонал станції піднімає тости за Новий рік, використовуючи бортові чай, кава, води і соки, і все, "що є в нашому космічному раціоні".

Борисенко підкреслив, що буде на МКС і новорічна ялинка. Її прикрасять космічними іграшками і прикріплять на стелі.

"Ми вбираємо космічну ялинку, яка лежить у нас в затишному куточку весь рік, космічними іграшками. А ще ми її кріпимо відповідно до нашої космічної специфікою - до стелі, вниз верхівкою, і з задоволенням на неї дивимося", - пояснив він.

За його словами, космонавти зберігають традицію дарувати один одному подарунки.

"З тим лише нюансом, що ми не можемо приготувати один одному подарунки перед самим Новим роком, як це роблять на Землі, і робимо це заздалегідь. Якщо екіпаж розуміє, що йому належить зустрічати свято на орбіті, то хлопці або готують і беруть подарунки заздалегідь , в особистих речах, або їм надсилають подарунки з кораблем "Прогрес" перед самим Новим роком", - додав космонавт.

У свою чергу представник NASA Деніел Хоут розповів про меню екіпажу Міжнародної космічної станції (МКС) на Різдво 25 грудня.

За його словами, на різдвяну вечерю буде копчена індичка. Гарніром до неї стануть зелені боби з грибами або картоплею. Крім цього, космонавтів чекають макарони з сиром, картопля і кукурудза під сирним соусом. На десерт запропонований вибір з хлібного пудингу, батату в цукровій глазурі, полуниці і печива.

Хоут також уточнив, що йому невідомо, чи будуть члени екіпажу обмінюватися подарунками.

"У нас немає інформації про персональні плани екіпажу щодо подарунків і не знаємо, чи брали вони з собою подарунки для колег, оскільки особистий багаж членів екіпажу залишається їх особистою", - цитує його "РИА Новости".

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, наскільки в Україні подорожчав новорічний стіл порівняно з минулим роком.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ