RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

​Під боком у Трампа знайшовся іще один "русскій мір": там уже кличуть Путіна

Масові протести проти президента Жовенеля Моїз загострилися в столиці Гаїті Порт-о-Пренс.

Про це повідомляє видання Le Journal de Montreal.

Згідно з повідомленням, активісти вже звернулися до Москви, Каракасу і Пекіну за допомогою у розв'язанні кризи.

"Ми хочемо заявити про остаточний розрив з США, з нас досить американської окупації, ми так більше не можемо", - заявив лідер групи мітингувальників.

При цьому жителі Гаїті спалили американський прапор, скандуючи: "Геть американців, хай живе Путін!".

Вони звинувачують президента Моїз в нездатності забезпечити громадян республіки життєво необхідними речами і підозрюють його в розтраті коштів.

Протести в державі тривають з 7 лютого. За цей час загинуло щонайменше семеро осіб, ще кілька десятків отримали поранення, в тому числі один із журналістів, які висвітлювали конфлікт. Хвилювання призвели до сутичок з правоохоронцями, яким довелося застосувати світлошумові гранати і сльозогінний газ.

У той же час президент країни йти не збирається. Він уже попередив, що не віддасть Гаїті в руки наркодилерів, і закликав незадоволених перейти до діалогу заради припинення громадянської війни. Влада США відкликали з республіки всіх другорядних дипломатів і закликали своїх громадян утриматися від поїздок туди.

Як повідомляв "Апостроф", в столиці Албанії (Тирані) тисячі людей вийшли на вулиці, щоб висловити своє невдоволення проти курсу нинішньої влади і корупції, через що поліції довелося застосувати сльозогінний газ, біти і арматуру.