RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Генерал США розповів про шалений крок, до якого готуються в Кремлі

Російські військові активно готуються до можливості застосування ядерної зброї в обмежених військових конфліктах.

Про це заявив глава Європейського командування США Кертіс Скапаротті, виступаючи перед комітетом Палати представників з питань збройних сил, передає "Голос Америки".

"Російські запаси нестратегічної ядерної зброї викликають заклопотаність, оскільки вони підтримують помилкову переконаність Москви у тому, що обмежене застосування першими ядерної зброї, можливо, малопотужної зброї, дасть Росії силову перевагу в кризах і на більш низьких рівнях конфлікту", - сказав він.

Також він назвав головну мету, яку переслідує Росія, використовуючи ядерну зброю.

"Ескалація з метою домінування - ось як вони дивляться на це. І якщо ви подивитеся на модернізацію їх збройових систем сьогодні, то, думаю, ви помітите, як вони можуть використовуватися саме для цих цілей при певній ескалації. Я вважаю, що вони дійсно розробляються для цього", - додав він.

За словами Скапаротті, Росія підкріплює цю стратегію "активними запасами, що складаються з приблизно 2 тисяч" збройових систем, здатних доставляти "нестратегічних", тобто порівняно невелика ядерна зброя.

Детальніше про цю проблему, читайте в матеріалі "Апострофа": Путін зруйнував все: світу загрожує поширення ядерної зброї - екс-представник НАТО в Росії.