RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Україна домовилася з розвідкою США про протидію агресії Кремля

Генерал-полковник Василь Бурба провів переговори з директором Розвідувального управління Міністерства оборони США Робертом Ешлі, керівництвом ЦРУ і топ-чиновники розвідувального співтовариства.

Про це повідомляє прес-служба ГУ розвідки Міноборони України.

Бурба звернув увагу на агресивні і провокаційні дії Росії на окупованих територіях України і в Азово-Чорноморському регіоні.

Також розмова велася про неспростовних доказах подальших намірів РФ дестабілізувати ситуацію в Україні, країнах Європи та інших регіонах світу.

За результатами візиту Україна і США домовилися про допомогу американської сторони в підвищенні можливостей української розвідки у протидії збройної агресії Кремля.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США оприлюднила 4 резолюції, що засуджують політику РФ. У них пропонується вивчити активи Путіна, ввести додаткові санкції проти причетних до вбивства Нємцова і заборонити Вашингтону визнавати Крим російським.

Крім того, четвертий прийнятий документ зобов'язує директора Національної розвідки США протягом трьох місяців надати звіт про можливі військові дії РФ проти країн НАТО, а також спроби Росії "використовувати слабкість і розбіжності між її західними противниками".

Також в березні Пентагон назвав конкуренцію з Росією і Китаєм пріоритетом бюджету на 2020 рік. Бюджетна заявка включає $718 млрд на потреби Міноборони і $32 млрд - на діяльність оборонного характеру в інших відомствах.

Крім цього, Трамп в бюджетному запиті попросив виділити $500 млн на допомогу партнерам в Європі, Центральній Азії та Євразії в протистоянні "зловмисному" впливу РФ.