​На Кремль ТВ знайшли оригінальне пояснення перемозі Порошенко

На одному з російських пропагандистських телеканалів "роз'яснили", чому на президентських виборах в Україні до другого туру пройшли шоумен Володимир Зеленський і чинний президент Петро Порошенко.

Видання "Медуза" переказало відбувається в 60-хвилинному ефірі телеканалу "Росія 1".

"Нинішній президент - це безнадія, бо в порівнянні з ним навіть комік здається єдиною надією країни. Люди консолідовано проголосували не за Зеленського, а проти Порошенка - вони за стілець б проголосували, якби проти нього стілець висунули. У другому турі без адміністративного ресурсу Порошенко перемогти не зможе - якщо тільки не переплюне Ліберію, яка на першому місці в книзі рекордів Гіннесса за фальсифікаціями", - процитувало видання.

Пропагандисти також припустили, що "це просто договорнячок, і Порошенко вибрав собі до другого туру кандидата, з яким буде простіше, ніж з Тимошенко і Бойко".

"Якби Україна дала проголосувати Донбасу, Бойко б точно вийшов у другий тур. Американцям взагалі все одно, хто виграє - тому і голоси порахували швидко", - вважають на РосТБ.

Як повідомляв "Апостроф", МЗС Росії видало безглуздий відео ролик про вибори в Україні, нібито образившись через недопуск їхніх спостерігачів.