RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Армія США отримає бойові машини нового покоління: фото

Корпус морської піхоти США замовив машину для розвідки і ведення бою нового покоління.

Інформацію передає видання Warspot.

Так, за інформацією видання, американське міністерство оборони замовило у компанії Science Applications International (SAIC) нову бойову техніку в рамках проекту, що отримав назву Armed Reconnaissance Vehicle (ARV).

Заступник командувача Корпусом морської піхоти генерал-лейтенант Роберт Уолш заявив, що проект дозволить розширити можливості ведення бою у рамках розвідувальних і контррозвідувальних дій.

"Ми намагаємося дізнатися, який може бути розвідка і контррозвідка майбутнього, а не просто замінити стару машину новою", - зазначив він.

У проекті зазначається, що вже до 2023 року компанія SAIC створить для армії США перший зразок бойової машини. Коштувати вона буде близько 19 млн доларів, а її ключові функції - збір і передача даних з поля бою. Оснащена така машина буде гарматою середнього калібру, ракетним комплексом, дронамі-камікадзе, а також буде передбачена можливість перевозити на ній десант. У міноборони США уточнили, що нова машина повинна стати аналогом F-35 для ВПС США.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії під Санкт-Петербургом на 61-му бронетанковому заводі були проведені випробувальні стрільби з відремонтованого танка за допомогою поліна та води. В ході стрілянини дерев'яний "снаряд" розлетівся на друзки. Працівники заводу відзначили, що поліно, найімовірніше, розірвалося ще до вильоту з дула. Це може свідчити про те, що вода при "випробуваннях" не допомогла, а самі стрільби провалилися.