RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Опубліковано відео аномалії з кораблем Сrew Dragon Ілона Маска

Випробування двигунів для космічного корабля Сrew Dragon, за допомогою якого SpaceX Ілона Маска планує доставляти астронавтів на МКС і назад, завершилися невдало.

Про це повідомляє Reuters.

"Початкові випробування були успішно завершені, однак фінальний тест привів до аномалії на випробувальному стенді", – цитує агентство повідомлення SpaceX. Компанія уточнила, що проводить розслідування і тісно співпрацює з партнерами з NASA.

"NASA поінформовано про результати тесту SpaceX Static Fire і аномалії, яка сталася під час фінального тесту", – повідомив в своєму Twitter адміністратор космічного агентства Джим Бріденстайн.

"Ось тому ми проводимо тести. Ми будемо вчитися, вносити необхідні корективи і безпечно просуватися вперед з нашою програмою комерційних пілотованих запусків", – додав він.

Першим про нештатну ситуацію при випробуваннях компанії SpaceX повідомило видання Florida Today. Воно опублікувало фотографії, на яких видно, як над базою ВПС на мисі Канаверал у Флориді піднімається помаранчевий дим.

В результаті інциденту потерпілих немає.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно стало відомо про успішний запуск в космос телекомунікаційного супутника Aradsat-6A для Саудівської Аравії ракетою Falcon Heavy від приватної компанії Space X.