Авіакомпаніям Грузії заборонять літати в Росію

З 8 липня в Російській Федерації введуть заборону польотів для грузинських авіаліній.

Про це повідомляє інформагентство "Інтерфакс".

"З 8 липня буде введена тимчасова заборона для грузинських авіаперевізників на виконання, в тому числі, комерційних рейсів в російські аеропорти", - стверджує джерело.

Однак російські журналісти наголосили, що офіційної інформації у них поки немає. Але цю заборону підтвердили в Міністерстві транспорту Росії. Причиною таких дій назвали заборгованість.

"Причина припинення польотів - необхідність забезпечення достатнього рівня авіаційної безпеки, а також наявність простроченої заборгованості за аеронавігаційну діяльність перед ФГУП "Державна корпорація з організації повітряного руху в Російській Федерації". В даний час загальна сума заборгованості грузинської сторони (без урахування накопиченої пені) становить $792 543,19 і 592 251,95 рублів. Грузинська сторона визнала заборгованість ще в 2008 році, але з тих пір так і не погасила її", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", жителі міст Грузії вийшла на протест після виступу депутата Держдуми РФ Сергія Гаврилова в парламенті країни. Після цього опозиція в Грузії разом з мітингувальниками приступила до штурму парламенту. Відбулися масштабні сутички з поліцією, постраждало кілька сотень людей.

Також повідомлялося, що останні події в Грузії спровоковані в основному неприйняттям в Кремлі факту зближення країни з НАТО.