RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​В Іспанії проходить знаменитий фестиваль із забігом биків: яскраві фото та відео

6 липня в іспанському місті Памплона стартував фестиваль Сан-Фермін із відомим забігом биків, внаслідок якого вже постраждало щонайменше 10 осіб.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

У день відкриття фестивалю в лікарню потрапило п'ятеро осіб. Серед госпіталізованих як громадяни Іспанії, так і двоє громадян США. У другий день фестивалю постраждало п'ятеро людей, одному з них дістався сильний удар від бика в спину.

Фестиваль почався в суботу 6 липня, взяти участь у забігах можна вранці протягом іще 7 днів.

Історія свята Сан-Фермін налічує вже більше 800 років. Щороку його відвідують близько 3 млн осіб. Така кількість пояснюється багато в чому популярністю звичаю "енсьєрро". Суть його в тому, що натовп людей тікає від 12 розлючених биків перекритою вузькою вуличкою протягом близько трьох хвилин.

Фестивалю передувала акція зоозахисників, 54 людини в нижній білизні і рогах на голові лягли на головній площі Памплони перед будівлею міської ради. Кожен протестуючий був обведений крейдою по аналогії з криміналістичними методами, коли обводять контури вбитої людини. Зі спини у захисників тварин стирчали штучні ножі. Противники фестивалю ототожнювали себе з убитими биками.

Під час "енсьєрро" багато биків отримують травми, часто гинуть або в ході забігу, або після нього в сутичках з тореадорами, які за традицією завершують фієсту.

Як повідомляв "Апостроф", 3 липня на Кубі пройшло одине з найяскравіших свят світу - Торжество вогнів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ Тема: Происшествия
Теги: Іспанія