RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У індійського хлопчика в роті виявили сотні зубів: опубліковано вражаючі фото і відео

В Індії лікарі виявили в роті у семирічного хлопчика понад 500 зубів.

Про це повідомляє CNN.

Хлопчик потрапив до лікарні в місті Ченнаї через набряк і болі у корінних зубів нижньої щелепи. Рентген показав, що там знаходиться "мішок", заповнений зубами.

Після виявлення мішка два хірурга витягли його з рота хлопчика. Потім знадобилося кілька годин, щоб спорожнити мішок, там лікарі виявили сотні зубів.

"Всього було 526 зубів в діапазоні від 0,1 міліметра до 15 міліметрів. Навіть у найменшого шматка були коронка, корінь і емалеве покриття, що вказувало на зуб", - сказав лікар.

Хлопчика виписали через три дні після операції, як очікується, він повністю одужає.

Лікар сказав, що хлопчик страждає на рідкісне захворювання, яке називається складна одонтома. Причина виникнення хвороби невідома, це може бути генетичне захворювання або фактори навколишнього середовища, такі як радіація.

Батьки хлопчика сказали лікарям, що вони помітили набухання щелепи, коли йому було всього 3 роки, але вони нічого не могли з цим вдіяти, бо хлопчик не дозволяв лікарям оглядати його.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в селі Іванівка Полтавської області місцевий житель убив невідому тварину, яку вже прозвали "чупакаброю" .

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ