RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Україна піднялася в світовому рейтингу громадянств: хто увійшов до п'ятірки лідерів

В оновленому Індексі громадянств світу, який в середу, 20 листопада, опублікувала компанія Henley & Partners, Україна зайняла 75-у позицію, піднявшись на п'ять рядків.

Індекс громадянств світу (Quality of Nationality Index, QNI) дає об'єктивну оцінку громадянств різних країн світу.

Перше місце кілька років поспіль займає громадянство Франції. Ця країна набрала 83,5% з можливих 100%. Слідом ідуть Німеччина і Нідерланди, які Франція випередила за рахунок більш високого показника в можливостях для громадян жити і працювати в інших країнах. У п'ятірку лідерів увійшли Данія, Норвегія, Швеція та Ісландія.

Великобританія за рік піднялася на три позиції і зараз знаходиться на 8-му місці (80,3%). Але результати домовленостей щодо Brexit можуть істотно погіршити позицію країни в рейтингу. США займають 25-е місце, поступаючись країнам Євросоюзу в можливості жити і працювати в інших країнах без необхідності отримання візи.

Найнижчі показники у Афганістану (15,4%) і Сомалі (13,8%).

Найбільш помітний ріст в рейтингу з 2014 року продемонстрував Східний Тимор (92-е місце), піднявшись на 26 позицій. Громадянство Катару зазнало значного падіння - на 25 позицій вниз з 2014 року.

Україна продовжує покращувати результати в рейтингу - 75-е місце і 38,2%. За рік країна піднялася на п'ять рядків. З 2016 року Україна додала 30 позицій, що стало одним з найпомітніших стрибків за всю історію Індексу. Основна причина - отримання безвізового доступу до країн Шенгенської зони в 2017 році.

Європейські країни, які надають іноземцям можливість отримати громадянство в обмін на інвестиції, знаходяться на верхніх рядках рейтингу. Австрія займає 12-е місце з показником 79,7%. Мальта за рік піднялася з 23-го на 16-е місце (77,6%), Кіпр - з 25-го на 21-е (75,3%). Чорногорія, яка нещодавно почала прийом заявок на участь у новій інвестиційній програмі, займає 64-е місце (40,9%).

Очевидно, що громадянство безпосередньо впливає на наші можливості, на свободу подорожувати, займатися бізнесом і мати більш здорову, довге і якісне життя ... Одним із способів поліпшення цінності громадянства є участь в програмах отримання громадянства або постійного місця проживання за інвестиції », - зауважив з цього приводу Крістіан Келін, голова ради директорів групи компаній Henley & Partners.

Як повідомляв "Апостроф", раніше був оприлюднений рейтинг найбагатших людей планети за версією авторитетного видання.