У Колумбії з'явилися перші загиблі в масових сутичках з поліцією: фото і відео протестів

Колумбію охопили масові антиурядові протести, вже троє мітингувальників загинули під час сутичок із поліцією.

Про це повідомляє DW.

21 листопада 200 тисяч колумбійців вийшли на вулиці міст, аби висловити недовіру уряду під керівництвом президента Івана Дуке. Громадян обурили наміри можновладців підняти пенсійний вік та провести реформу ринку праці під час економічної кризи.

Мітингувальники зібралися під стінами резиденції президента у місті Богота. Співали національний гімн, гриміли кухонним начинням та кидали каміння у поліціянтів. Проти протестувальників поліцейські використали сльозогінний газ і світлошумові гранати. Троє чоловіків загинуло, 150 правоохоронців та 122 протестанти отримали поранення, 98 чоловік затримали.

Президент Колумбії у телезверненні закликав співвітчизників до діалогу та пообіцяв проводити продуману соціальну політику. Тим часом у Боготі мер Енріке Пеньялоса Лондоньо встановив комендантську годину. Тепер на вулицях столиці забороняють знаходитися з 21:00 до 6:00.

Нагадаємо, що 18 листопада у Тбілісі (Грузія) люди влаштували мітинг під будівлею парламенту, а поліція у відповідь перейшла до силових дій.