Іран завдав потужного удару по американських базах в Іраку: фото і відео

Іран завдав потужного удару по американських базах в Іраку, політики зібрали нараду через бомбардування.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс CNN.

У мережі опублікували відео прильоту однієї з ракет в районі авіабази Аль-Асад і фото частини іранської ракети, яка приземлилася в районі Ербілі.

Держсекретар США Майк Помпео, глава Пентагону Марк Еспер і віце-президет Майк Пенс прибули на нараду до президента Дональда Трампа через бомбардування Іраном американських військових баз в Іраку.

При цьому помічники Трампа нібито терміново почали підготовку до його звернення, з яким американський лідер повинен виступити перед народом. Однак, через кілька годин, Білий дім розкритикував канал CNN "за безвідповідальність" і заявив, що Трамп не збирався виступати зі зверненням до нації.

Тим часом Еспер звернувся до прем'єр-міністра Іраку через атаки. В офісі міністра оборони повідомили, що були труднощі через різницю в часі. Однак переговори вдалося провести. Неясно, хто був насправді на обох кінцях лінії, але джерело говорить, що був "зв'язок між урядами США і Іраку на найвищому рівні".

У той же час глава іранського МЗС Джавад Заріф на своїй сторінці в Twitter зробив заяву, що удар Ірану по військовій базі США в Іраку був самообороною після вбивства іранського генерала Касема Сулеймані.

За його словами, дії Тегерана, який вдарив по базі, з якої "було скоєно боягузливий збройний напад" на громадян і високопоставлених іранських чиновників, були зроблені відповідно до статті 51 Статуту ООН.

При цьому він заявив, що Іран буде готовий захищатися від будь-якої агресії.

"Ми не прагнемо до ескалації або до війни, але ми будемо захищатися від будь-якої агресії", - уточнив міністр.

Також, як пише Newsru.co.il., Іранський Корпус вартових ісламської революції, елітним підрозділом якого керував вбитий генерал Сулеймані, пригрозив вдарити ракетами по місту Хайфа в Ізраїлі в разі використання території країни для атаки США. Збройні сили Ізраїлю у відповідь привели в повну бойову готовність.

У Telegram-каналі КВІР написали, що Ізраїль нібито причетний до вбивства Сулеймані, тому якщо країна буде допомагати США, на її територію нападуть терористи "Хезболли".

На сторінці AjABreaking в Twitter також заявили, що Ізраїль, нібито не чекаючи удару від "Хезболли", почав запускати світлові бомби на кордоні з сирійськими Голанами.

Як повідомляв "Апостроф", в Тегерані (Іран) зазнав аварії український літак, на борту якого знаходилися 167 осіб. Даних про тих, хто вижив поки немає, судно після падіння загорілося.