RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Китаї 17-річний хлопець помер страшною смертю через коронавірус: фото

У середу, 29 січня, 17-річний китайський юнак Ян Ченг, що страждав від дитячого церебрального паралічу, залишився без догляду і помер, коли його батька госпіталізували з підозрою на зараження смертельним коронавірусом nCoV.

Як повідомляє китайське видання Beijing Youth Daily, тепер чиновники будуть розслідувати обставини його смерті.

Житель місті Ухань Ян Сяовень разом зі своїм хворим 17-річним сином і його 11-річним братом приїхав на святкування китайського нового року в рідне село. Тут він відчув нездужання і звернувся до лікарів. Запідозривши зараження коронавірусом, батька і молодшого сина відправили на карантин в лікарню, розташовану за 24 кілометри від села.

Його старший син на ім'я Ян Ченг залишався один аж шість днів. Юнак через ДЦП практично не рухався і насилу говорив. Його відвідувала рідна тітка, але в останні три дні вона теж нездужала. За весь час хлопчика погодували тільки два рази. Залишившись без догляду хворий помер.

"Його голова висіла. Лице і рот були брудні, як і ковдра. Я вмила йому обличчя і рот кип'яченою водою, змінила білизну, напоїла водою і нагодувала половиною чашки рису, але більше він з'їсти не зміг", - цитує видання спогади тітки про останні відвідини хворої дитини.

Як повідомляв "Апостроф", 30 січня в Україну прибув перший літак з українськими туристами, яких евакуювали з Китаю через поширення смертельного коронавірусу.