У масових заворушеннях у Казахстані загинуло багато людей: фото і відео

Глава МВС Казахстану Ерлан Тургумбаєв повідомив, що в результаті масової бійки в казахстанському селі Масанчі, яке знаходиться недалеко від кордону з Киргизстаном, загинули вісім осіб, ще 40 поранені.

Про це повідомляє "Новая газета".

В ході конфлікту, в якому брали участь до 300 осіб з інших сіл, спалено як мінімум 30 будинків, 15 магазинів та 23 автомобілі, вогнепальні поранення отримали кілька поліцейських.

Число загиблих може збільшитися: за повідомленнями ЗМІ, в місцевій лікарні безліч поранених, частина з них - в реанімації.

Конфлікт в селі Масанчі, яке є одним з центрів діаспори дунган в Казахстані, почався напередодні, коли поліцейські зупинили недалеко від сусіднього з Масанчі села Сортобе автомобіль місцевого жителя через неправильні держномери. У відповідь на вимогу проїхати в дільничний пункт поліції водій спробував сховатися, а коли інспектори його наздогнали, родичі порушника закидали поліцейський автомобіль камінням.

Відразу після цього в район села Масанчі стали стягуватися групи людей. За повідомленнями представників діаспори дунган, в селі почалися підпали і стрілянина. При цьому на деяких відео, поширених в соціальних мережах, чутно и постріли, але голос за кадром стверджує, що "дунгани повстали і стріляють".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 27 січня в Харкові під ОДА під час мітингу на захист російської мови відбулися зіткнення, в яких постраждали мітингувальники і журналісти.