RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Китаї придумали смартфон з "невидимою" камерою, але є одна проблема: фото

Компанія Xiaomi хоче створити смартфон, фронтальна камера якого розташовується під дисплеєм.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс ITC.ua.

Однак через нинішні технологічні обмеження реалізувати задумку проблематично. Пояснюють це тим, що пікселі матриці дисплея, які розташовуються безпосередньо над модулем фронтальної камери, блокують занадто багато світла. Фахівці працюють над вирішенням проблеми. А в той же час Xiaomi вже зареєструвала патентну заявку, схвалену 24 квітня 2020 року, в якій описується дизайн смартфона з підекранною камерою.

В патентній заявці описано дві версії дизайну такого смартфона. Вони виглядають майже однаково, але відрізняються місцем розташування "невидимої" камери. В одному варіанті її пропонується встановити зверху в центральній частині, а в другому - у верхньому лівому кутку екрана.

За ідеєю розробників дизайну, фронтальну камеру повністю сховають від користувачів при перегляді контенту з екрану смартфона. Відзначають, що вона прихована шаром пікселів, що демонструють інформацію. Але в разі необхідності зробити фотографію пікселі над камерою відключаються і стають прозорими, що дозволяє камері захоплювати зображення.

В цілому, смартфон виглядає як звичайний. Дисплей має закруглені кути, не великі рамки і мінімальне підборіддя. До слова, дизайн пристрою нагадує минулорічну модель Xiaomi Mi 9. Патентна заявка була подана в квітні 2019 року.

Як повідомляв "Апостроф", блогер Джон Проссер, який частенько зливає інформацію про новинки компанії Apple, заінтригував дописувачів в Твіттер інформацією про нові моделі смартфона iPhone 12.