Трамп розлютив Путіна через заяву про Другу світову війну: деталі скандалу

У п'ятницю, 8 травня, на сторінці Білого дому в Instagram з'явився пост, в якому переможцями нацизму було названо США і Велику Британію, що викликало обурення російської влади.

Про це повідомляє прес-служба МЗС Росії.

Допис Білого дому, присвячений закінченню Другої світової війни, у ньому йдеться про те, що "8 травня 1945 року Америка і Великобританія здобули перемогу над нацистами", також в Білому Домі додали, що дух Америки "завжди буде перемагати, врешті-решт саме так і відбувається".

Пост Білого дому засудили в Держдумі та Раді Федерації Росії, їх обурило трактування США історії.

"Викликають крайнє обурення спроби спотворення підсумків розгрому нацизму і вирішального внеску нашої країни, які не припиняються в Вашингтоні навіть в урочисті дні загального святкування 75-річного ювілею Перемоги. Не можемо в цьому зв'язку пройти повз розміщеного на сторінках Білого дому в соцмережах коментаря, де перемога над гітлерівською Німеччиною приписується виключно "Америці і Великій Британії". напередодні священного свята у американських чиновників не знайшлося хоробрості і бажання хоч півсловом віддати належне незаперечій ролі і колосальним жертвам, яких зазнала тоді Червона Армія і радянський народ в ім'я всього людства", - йдеться в реакції МЗС Росії.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі активно обговорюють промови президента Росії Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського з нагоди 75-ї річниці з Дня Перемоги.