В яких країнах і коли зможуть відпочити українці після карантину: напрямки та терміни

Влада країн, де популярний міжнародний туризм, може відновити його, незважаючи на пандемію. Серед країн, які чекають на українських туристів цього літа, - Греція, Чорногорія, Грузія та інші.

Греція

Влада думає відкрити туристичний сезон, але з дотриманням суворих правил для безпеки відпочиваючих. Вони будуть поширюватися на ресторани, пляжі, готелі та інші популярні місця скупчення людей.

"Досвід туризму цього літа може дещо відрізнятися від того, що ви мали в попередні роки. Можливо, будуть закриті бари, і не буде натовпу, але ви все одно можете отримати фантастичний досвід в Греції. За умови, що глобальна епідемія йде по шляху зменшення", - заявив прем'єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс.

За його словами, влада проводить роботу, щоб з 1 липня відкрився туристичний бізнес, а країна змогла приймати іноземців.

Чорногорія

Також курортний сезон планують відкрити в липні і очікують напливу туристів в серпні. Але для місцевих мандрівників готелі та ресторани відкриваються вже з 18 травня.

"Компетентні установи зобов'язуються підготувати протокол, який буде застосовуватися в готелях, приватному секторі та гостинності", - зазначила директор Національної туристичної організації Чорногорії Желька Радак-Кукавічіч.

Туреччина, Грузія та інші країни

Грузія теж має намір відкрити країну для туризму з 1 липня. А турецька влада поки не назвала дату, але уточнили, що в другій половині літа її курорти зможуть відвідувати іноземці. Але спочатку будуть відновлювати туризм усередині країни.

Крім того, до туристичного сезону готується і Кіпр. Уже в червні на острові для відвідувачів відкриються кафе, бари і ресторани.

Найближчим часом свої кордони, в тому числі і для туристів, можуть відкрити Чехія, Австрія і Словаччина.

Авіасполучення

Європейські країни вже говорять про дати, коли запустять польоти. Але в Україні поки неясно про відновлення авіатранспорту. Влада країни поки не розглядає конкретну дату.

Виходячи з цього, питання про подорожі українців залежить від рішення влади про зняття карантинних обмежень.

Як повідомляв "Апостроф", українці вже не дуже розраховують на літній відпочинок через карантин, тому вирішили поставитися до ситуації з гумором.