RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Люди будуть в шоці: головний стратег Трампа заявив про "біологічний Чорнобиль" в Ухані

Стів Беннон, який був головним стратегом Дональда Трампа в Білому домі й досі підтримує тісні зв'язки з його адміністрацією, заявив, що епідемію коронавірусу спричинив витік з Інституту вірусології в Ухані і що подальше приховування масштабів витоку Китаєм рівносильно "навмисному вбивству".

Про це він розповів в неділю, 12 липня, в інтерв'ю The Mail, посилаючись на наведені інформаторами з Китаю факти.

Заява Беннона прозвучала на тлі того, що західні уряди збирають все більше доказів, щоб оскаржити початкове твердження Пекіна про те, що інфекція вперше поширилася з ринку морепродуктів в Ухані.

"Я знаю, що деякі перебіжчики (з Китаю) працюють в США з ФБР, намагаючись зв'язати воєдино те, що сталося в інституті Уханю... Вони ще не розмовляли зі ЗМІ, але є люди з лабораторії Ухані та інших лабораторій, які перейшли на захід і передають докази винуватості Комуністичної партії Китаю. Я думаю, що люди будуть в шоці", - заявив Беннон.

За словами Беннона, перебіжчики з Китаю вже мали розмови зі спецслужбами в США, Європі й Великобританії.

"Люди з цих лабораторій покинули Китай і Гонконг в середині лютого. [Американська розвідка] разом з MI5 і MI6 намагаються побудувати дуже ретельну судову справу, яка може зайняти багато часу", - зазначив Беннон.

Екс-стратег Трампа навіть припустив, що французький уряд, який допоміг побудувати інститут, залишив системи моніторингу після того, як Пекіна вилучив їх з проекту.

"По суті, це був біологічний Чорнобиль в Ухані з точки зору кількості жертв. Як і у випадку з Чорнобилем, теж було приховування - державний апарат просто захищає себе", - наголосив Беннон.

Беннон зазначив, що китайська влада використовувала час, щоб зібрати всі засоби індивідуального захисту в світі.

"Це вбивча диктатура. Кров [також] знаходиться на руках світових корпорацій - інвестиційних банків, хедж-фондів і пенсійних фондів", - заявив Беннон.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії заявили, що успішно завершили клінічні випробування першої в світі вакцини від коронавірусу. За словами вчених, використання вакцини є повністю безпечним для людини.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: