У Польщі стартував другий тур виборів президента: люди стоять у величезних чергах, відео

У Польщі в неділю, 12 липня, розпочався другий тур виборів президента, в якому беруть участь чинний президент країни Анджей Дуда і мер Варшави від опозиційної партії Рафал Тшасковський. Через пандемію COVID-19 вибори проводяться в санітарному режимі - на дільницях обов'язковий масковий режим.

Про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу PavlovskyNews.

У першому турі, який відбувся 28 червня, жоден з кандидатів не зміг набрати більше 50%: Анджей Дуда тоді отримав 43,50%, Рафал Тшасковський - 30,46% голосів виборців. На першому туру виборів була відзначена висока явка - 64,5%.

Інтрига виборів полягає в тому, що незважаючи на те, що перший тур виборів виграв Дуда, це не гарантує йому перемогу. За чинного президента проголосували 8,45 млн поляків (43,5% голосів), а за Тшасковського 5,9 млн (30,46%).

Але згідно з останнім опитуванням, зараз Тшасковський лідирує з мінімальним відривом. Він отримав підтримку 47,4% виборців. Дуду підтримують 45,7% респондентів. Вирішальними можуть стати голоси 6,9% опитаних, які на той момент не визначилися.

Тим часом на виборчих дільницях вишикувалися величезні черги поляків, які прийшли проголосувати на виборах президента.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо, хто складе конкуренцію Олександру Лукашенку на виборах президента Білорусі, які відбудуться 9 серпня.