RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.39
  • НБУ:EUR 43.45
НБУ:USD  40.39
Світ

США внесли Кадирова в "чорний список". У відповідь він сфотографувався з двома кулеметами в руках

Глава Чеченської республіки (Російська Федерація) Рамзан Кадиров своєрідно відреагував на економічні санкції у відношенні своєї сім'ї від Державного департаменту США.

У понеділок, 20 липня, в Держдепі США повідомили про внесення глави Чечні в "чорний список" у зв'язку з його причетністю до серйозного порушення прав людини.

Санкції застосовано також щодо його дружини Медні Кадировою, а також його дочок Айшат і Хадижат Кадирових.

"Держдепартамент має велику кількість достовірної інформації про те, що Кадиров несе відповідальність за численні серйозні порушення прав людини, в тому числі тортури і позасудові вбивства", - наголошується в заяві держдепартаменту, поширеному від імені держсекретаря Майка Помпео.

У заяві підкреслили, що Держдеп США стурбований тим, що Кадиров використовує в якості виправдання пандемію коронавируса для порушення прав людини в Чеченській республіці.

Відповідь Рамзана Кадирова виявився несподіваним. У своєму Twitter він опублікував своє фото з двома ручнімі кулеметами.

"Помпео, ми приймаємо бій! Далі буде цікавіше!" - пообіцяв чеченський лідер.

Як повідомляв "Апостроф", в Офісі президента України Володимира Зеленського не бачать необхідності відповідати на особисті повідомлення глави Чеченської республіки Рамзана Кадирова, в яких він вимагає підтвердити вибачення.