RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Колумбії розгорілися масові протести через свавілля поліції: фото, відео і дані про жертви

Столицю Колумбії Боготи охопили масові акції протесту проти свавілля і застосування надмірної насильства до громадян з боку поліції.

Як пише "Апостроф" , про це повідомляє Reuters.

Поштовхом до протестів послужила смерть місцевого жителя після того, як під час затримання поліцейські кілька разів застосували до нього електрошокер.

46-річний Хав'єр Ордонез з товаришами пив алкоголь на вулиці, порушуючи карантинні обмеження. Поліцейські затримали чоловіка. Його притиснули до асфальту і почали бити електрошокером, він благав їх зупинитися і припинити тортури.

Фото: REUTERS / Luisa Gonzalez

Після чого його забрали до відділку, де, за словами родичів, знущання продовжилися. Через кілька годин він помер в лікарні.

Після того, як новина про загибель чоловіка поширилася по місту, сотні людей зібралися біля будівлі поліцейської дільниці, де тримали Ордонеза і почали бити вікна і малювати на стінах.

Поліцейських, які затримували загиблого, відсторонили від роботи. Ведеться службове розслідування.

Як передає агентство Telesur, міністр оборони Колумбії Карлос Холмс Трухільо повідомив, що в ході протестів вже загинуло семеро людей.

За даними ЗМІ, поліція країни поранила ще 140 осіб. Близько 45 осіб було затримано.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці серпня в штаті Вісконсін (США) спалахнули нові масові протести після того, як поліцейські поранили 29-річного чорношкірого афроамериканця на ім'я Джейкоб Блейк, жителя міста Кеноша.