RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Безвіз для Білорусі: кілька європейських країн зробили несподівану пропозицію

У Любліні відбулася зустріч очільників урядів країн Вишеградської групи, тобто Польщі, Чехії, Угорщини і Словаччини, які хочуть запропонувати економічний пакет для Білорусі, серед пропозицій безвіз.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Polskie Radio

"Також співпраця інформатичної галузі і в сфері розвитку інфраструктури. Польща межує з Білоруссю, ми маємо 418 кілометрів спільного кордону і знаємо, як важливо для торговельного обміну, щоб ця інфраструктура між нашими державами була якнайкраще розвинута. Також хочемо запропонувати безвізовий рух для громадян Білорусі", – сказав прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький.

Він додав, що в Білорусі повинні відбутися вільні вибори, "так, щоб білоруський народ сам міг вирішити про свою долю", країни Вишеградської групи, також, вимагають від білоруської влади звільнення політичних в’язнів і припинення насильства стосовно протестувальників.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що прес-секретар Координаційної ради білоруської опозиції Антон Родненков і виконавчий секретар ради Іван Кравцов, які днями прибули в Україну, вважають, що успіх протестів в Білорусі пояснюється тим, що вони повністю децентралізовані.