RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

У Росії заговорили про винесення Леніна з мавзолею: мережа відреагувала кумедними фотожабами

Союз архітекторів Росії оголосив конкурс на кращу концепцію по ревикористання мавзолею Леніна.

Як передає "Апостроф", про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу Подъем.

"Знаходження вождя Великої Жовтневої Соціалістичної Революції В.І. Леніна в мавзолеї на Красній площі в Москві, в самому серці країни, що усвідомила історичні помилки минулого, входить в протиріччя з сучасними уявленнями про фіксацію "вічної пам'яті" і є порушенням російської православної традиції, а також волі самого вождя", - йдеться в положенні про конкурсі, опублікованому на сайті Спілки архітекторів.

Організатори оголосили про створення банку ідей щодо ревикористання мавзолею, які допоможуть "визначити підходи до вирішення проблеми".

Поряд з цим глава Союзу архітекторів РФ Микола Шумаков заявив, що планів виносити Леніна і "підривати" мавзолей немає а йдеться тільки про збір пропозицій на майбутнє.

"Ми не пропонуємо зараз виносити Леніна нікуди. Але мине, ще, припустимо, чимало років, і це станеться. І як використовувати цю будівлю? Ми хочемо створити банк даних для використання цієї будівлі в подальшому. Головне - люди не повинні зрозуміти, що ми пропонуємо винести Леніна. Комуністи, звичайно, будуть категорично проти. При цьому умови конкурсу ніхто читати не буде, але зате підуть чутки, що виносимо Леніна, підриваємо мавзолей", - заявив Шумаков.

Організатори конкурсу вважають, що мавзолей можна зробити філією Державного музею архітектури ім. А. В. Щусєва - архітектора, який проектував мавзолей.

Реєстрація учасників конкурсу буде проводитися до 19 жовтня, оголошення результатів заплановане на 13 листопада.

Тим часом в мережі своєрідно відреагували на повідомлення і запропонували свої варіанти використання мавзолею.

Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачі мережі висміяли нові правила для школярів в умовах карантину і розмістили в інтернеті фотожаби.