RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Названо лауреатів Нобелівської премії з економіки

Нобелівську премію з економіки в 2020 році присудили американцям Полу Р. Мілгрому і Роберту Б. Вільсону "за вдосконалення теорії аукціонів і винахід нових форматів аукціонів".

Про це повідомляє прес-служба Нобелівського комітету.

Вілсон досліджував поведінку раціональних учасників аукціону. Вони схильні робити ставку меншу, ніж насправді оцінюють вартість товару. Це відбувається через "прокляття переможця" - тобто страх заплатити занадто багато або програти.

У свою чергу Мілгром сформував загальну теорію аукціонів і представив формат, який дасть можливість продавцеві збільшити свої прибутки. Для цього учасники торгів повинні під час аукціону дізнатися, як оцінюють товар їхні конкуренти.

Відзначимо, розмір Нобелівської премії в 2020 році буде збільшено і становитиме 10 мільйонів шведських крон (близько 1 мільйона доларів) завдяки збільшенню інвестиційного капіталу Фонду Нобеля.

Як повідомляв "Апостроф", Нобелівська премія з фізіології і медицини 2020 була присуджена Харві Альтеру, Майклу Хоутону і Чарльзу Райсу за відкриття вірусу гепатиту С.

Також повідомлялося, що Нобелівську премію в галузі фізики у 2020 присудили трьом вченим - Роджер Пенроуз - за відкриття того, що виникнення чорних дір є пророкуванням загальної теорії відносності, Рейнхарду Гензелю і Андреї Хез - за відкриття надмасивного компактного об'єкта в центрі нашої галактики.