RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

Всі новини

Старі правила вже не працюють: чи зможуть Вашингтон і Кремль домовитися щодо Криму і Донбасу

Світова геополітика за останній час змінилася і Україна уже не може грати із Вашингтоном за старими правилами. Росія і США не зможуть домовитися щодо Криму і Донбаса, але можуть знайти певний консенсус про необхідність врегулювання конфлікту.

Байден і Путін провели розмову: головні тези

Такі думки "Апострофу" висловив Джерард О'Тоал, професор урядових справ і міжнародних відносин Політехнічного інституту і університету штату Вірджинія, експерт у справах Грузії, Вірменії, Молдови та України. Автор книги "Близьке зарубіжжя: Путін, Захід і боротьба за Україну та Кавказ".

Експерт відзначає позитив у налагодженні робочих відносин між президентами США та Росії, бо "ядерна зброя, яка є в обох, має здатність знищити світ, яким ми його знаємо". Також Байден знає Україну і її проблеми, "і це ідеально для українського національного інтересу", додає О'Тоал.

"Він робив дуже чіткі заяви про те, що має бути зроблено щодо корупції, коли виступав перед Радою минулого разу. Руйнування міжнаціональної корупції – один із пріоритетів Байдена, і це послужило б демократії в Україні, США та будь де", - вважає експерт .

"Я впевнений, що Вашингтон і Кремль не домовляться щодо Криму і Донбасу. Однак, вони можуть дійти консенсусу щодо необхідності врегулювання конфлікту на Донбасі", - каже також він.

Адміністрація Байдена зараз буде зосередженна на внутрішніх проблемах. Це не погано для України, але її питання будуть відсунуті в бік більш значущими проблемами, такі як зміна клімату.

"Геополітика змінюється. І спроби грати в старі ігри уже не спрацюють. Що робити Україні в такій ситуації, вона має вирішити сама. Але політичні контакти мають бути налагоджені у підходящій диплаоматичній манері. Не можна повторювати помилку і платити гроші якимсь "особливим" друзям, аби вони влаштували зустріч в Овальному кабінеті," – підсумовує О'Тоал.

Як повідомляв "Апостроф", Сенат США затвердив на посаді глави Держдепартаменту Ентоні Блінкена, який засуджує агресію Росії і виступає за надання Україні летального зброї.