RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Є два аспекти: експерт розповів, як Україні стати партнером США

"У мене є дуже просте питання: пане президенте, чому ми досі не в НАТО?" - таке гучне звернення до голови Білого дому Джозефа Байдена зробив президент України Володимир Зеленський в своєму інтерв'ю, яке транслювалося на американському телеканалі НВО.

Україна ще має заслужити увагу з боку США. Києву спочатку треба продемонструвати не лише реформи, а ще й готовність допомагати Америці, а потім уже сподіватися на більш тісну співпрацю. Про це заявив у своєму коментарі "Апострофу" медіа-аналітик й експерт в східноєвропейських міжнародних відносинах британського Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House Джон Лох (John Lough).

"Україні поталанило, що зараз в США президент, який чудово розуміється на зовнішній політиці і в минулому демонстрував Україні потужну підтримку", - каже експерт.

Він підкреслює, що у розмові з президентом РФ Володимиром Путіним Джозеф Байден дав зрозуміти, що Сполучені Штати не розглядають конфлікт на Донбасі як "внутрішній" і бачать роль Росії у провокуванні конфлікту та підтримці бойовиків. Але для США є важливим, щоб Україна була повноцінним партнером, боролася з корупцією і могла надати свою допомогу у разі потреби.

"Україна має зіграти свою партію і продемонструвати, що вона - гідний співрозмовник. Україна має продемонструвати, що вона з усіх сил намагається побороти свої проблеми та заслужити високий рівень уваги із Вашингтона. Їй треба продемонструвати, що не лише їй потрібна допомога, але й вона може надати допомогу", - каже Джон Лох.

Читайте також матеріал "Апострофа": Про імпотентів і "Віагру": Чому Байден не поговорив із Зеленським перед Путіним.