RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Північна Корея заявила про випробування нової ракети: фото запуску

У четвер, 25 березня, Північна Корея провела випробування нових тактичних керованих ракет.

Про це повідомляє агентство Yonhap News.

Запуск був проведений Академією оборонних наук. У КНДР заявили, що випробування пройшли успішно - дві ракети "точно вразили ціль", встановлену у воді на відстані 600 км від східного узбережжя.

"Нещодавно розроблений тактичний керований снаряд нового типу являє собою систему озброєння, вага бойової частини якої була збільшена до 2,5 тонн з використанням базової технології вже розробленого тактичного керованого снаряда", - йдеться в повідомленні.

Спостерігачі кажуть, що КНДР могла випробувати модернізований варіант своєї ракети КН-23, яка нагадує російський "Іскандер", продемонстрований під час військового параду в Пхеньяні в січні.

Відзначають, що випробування ракети в Північній Кореї пройшли вперше приблизно за рік. Останній запуск відбувся, коли адміністрація Джо Байдена готувалася оголосити про нову політику щодо КНДР.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин не спостерігав за ракетними випробуваннями 25 березня.

Нагадаємо, глава КНДР Кім Чен Ин вирішив делегувати частину своїх повноважень своїй молодшій сестрі Кім Е Чжон і найближчим помічникам. Мета такого кроку - "полегшити стрес".

Як повідомляв "Апостроф", глава КНДР Кім Чен Ин з'явився на військовому параді з нагоди завершення з'їзду "Трудової партії" КНДР в Пхеньяні перед великим натовпом людей, щоб представити нову північнокорейську балістичну ракету.