RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Найбільший в світі кораловий риф вмирає: навколо заяви ЮНЕСКО назріває скандал

В ЮНЕСКО запропонували внести Великий Бар'єрний риф до переліку Всесвітньої спадщини, якій загрожує небезпека. Цьому природному об'єкту вже було завдано значної шкоди через зміни клімату. Австралія не згодна з пропозицією міжнародної організації.

Про це повідомляє BBC.

ЮНЕСКО закликала Австралію, біля берегів якої знаходиться Великий Бар'єрний риф, посилити заходи з протидії глобальному потеплінню.

Держава має намір оскаржувати пропозицію органу ООН про зміну статусу природного об'єкта. На думку міністра охорони навколишнього природного середовища Австралії Сьюзан Лейс, ЮНЕСКО не врахувала всі заходи які вживає держава для захисту рифа, в тому числі роботи по відновленню коралів.

"Очевидно, за цим стояла політика; очевидно, що ця політика підірвала належний процес ", - заявила Лейс.

Представники австралійського туристичного бізнесу побоюються, що внесення Великого Бар'єрного рифа в список Всесвітньої спадщини, що перебуває під загрозою, може негативно позначитися на туристичній галузі.

Попри те, що у 2017 році Австралія зобов'язалася виділити 2,2 мільярда доларів на поліпшення "здоров'я" рифа, за останні п'ять років він втратив значну частину коралів.

Екологи впевнені, що це сталося через підвищення температури води в результаті глобального потепління, яке значною мірою викликано застосуванням викопного палива.

Раніше ми повідомляли, що в Київському водосховищі стався масовий мор риби. Кількість мертвої риби у водоймі та на березі неможливо порахувати.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: