RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Кувейті загорілося найбільше в світі звалище шин: моторошне відео

У Кувейті трапилася масштабна пожежа, яка може обернутися екологічною катастрофою. Там горить найбільше в світі звалище автомобільних покришок "Сулабія".

Відео з місця події опублікували на YouTube-каналі WORLD NEWS WITH CH.

Це звалище видно навіть з орбіти планети. На ній зберігається 52 мільйони автомобільних шин, які відслужили свій термін експлуатації.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що якщо вогонь не вдасться швидко згасити, то ця пожежа завдасть дуже серйозної шкоди навколишньому середовищу.

У більшості держав світу шини подрібнюють і переробляють, а подібні звалища є забороненими. Однак в Кувейті відпрацьовані покришки просто викидають на подібні полігони.

При горінні таких матеріалів в повітря потрапляє величезна кількість отруйних речовин, включаючи бензол, миш'як і діоксини.

При цьому варто відзначити, що на "Сулабіі" це вже далеко не перша пожежа. Так, найбільша з них трапилася в 2012 році. Тоді її не могли загасити протягом місяця.

Нагадаємо, що в Туреччині, поблизу популярних курортів, вже не один день бушують страшні лісові пожежі. Курдські терористи взяли на себе відповідальність за цей "пекло".