RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

Це тільки початок: у США дали жорстку оцінку рішенню Байдена щодо Афганістану

Довгими роками Сполучені Штати Америки мали репутацією надійного і сильного партнера для всіх, кому не чужі демократичні цінності і свободи. Події останніх днів це змінили. Звичайно ж, мова йде про виведення американських військ з Афганістану, після чого владу в країні захопили лідери терористичного руху "Талібан". Кадри з масовими смертями і втечею людей, які співпрацювали з США, облетіли весь світ. Тепер звання світового гегемона і поліцейського, в очах багатьох, вже не належить Вашингтону. При цьому чинного президента США Джозефа Байдена критикують у всіх куточках медіа і Мережі.

Про те, до чого це призвело, і до чого це ще може привести, розповів порталу "Апостроф" співробітник кабінету 40-го президента США Рональда Рейгана і колишній офіцер-розвідник ЦРУ Пол Скаузен.

"Хаос під час виведення військ з Афганістану - приклад того, що буває, коли владу займають політики, які керуються ідеями погано інформованих і необізнаних виборців, а не тим, що є інтересом для США. Ця безглузда мішанина - це тільки початок того, до чого приведе Байден. Він не такий уже й відданий американським принципам, як показує. і він не поводиться як хороший лідер ", - зазначив Скаузен.

Те, що сталося в Афганістані, вважає американський експерт, це показник некомпетентності на міжнародному рівні.

"Байден зруйнував репутацію США як надійного партнера. Спробувати закінчити війну - це хороша річ. Американці втомилися від цієї війни, ми хочемо піти, але американці хочуть вийти з миром. Однак такі дурниці завдають шкоди американській репутації на роки вперед. Виведення військ лише дестабілізує ситуацію в регіоні. Операцію треба було проводити відповідно до умов, а не з передвиборними обіцянками або узгодженими календарними датами ", - підкреслив Скаузена.

Більш детально читайте в нашому матеріалі: "Кладовище для гегемона: чому Байдену не пробачать виведення американських військ з Афганістану".