Битва талібів за провінцію Панджшер: сотні вбитих і взятих в полон

Фронт національного опору Афганістану заявив про ліквідацію 700 бойовиків руху "Талібан" під час боїв в провінції Панджшер, ще 600 терористів взяли у полон. Провінція під контролем нацопору.

Про це розповів представник фронту в аудіоповідомленні, яке опублікували "Panjshir_Provinceу" у Twitter.

"Понад 700 терористів убито, 600 взято в полон, інші намагаються бігти, ми на передовій, все було сплановано. Ми контролюємо всю провінцію", - сказав він.

Інформація про захоплення Панджшеру з'явилась 3 вересня, але представники Національного фронту опору спростовують це, зазначивши, що "Талібан" тікає звідти. Бойовики також влаштували 4 вересня хаотичну стрілянину, у результаті якої загинули та постраждали понад 70 людей.

Пізніше стало відомо, що наступ бойовиків руху "Талібан" на Панджшер сповільнився, тому що дорога до столиці цієї афганської провінції Базарак була замінована. До губернатора провінції вони не змогли потрапити.

Нагадаємо, "Талібан" почав широкомасштабний наступ по всьому Афганістану з початку травня на тлі виведення з країни військового контингенту США та інших країн Заходу. Вони захопили всі великі міста і прикордонні переходи і контролюють більшу частину країни. 3 вересня майже 20-річна військова кампанія США в Афганістані була завершена. Американський військовий контингент в повному обсязі покинув територію країни.

Раніше ми також повідомляли про те, як Україна буде рятувати людей, котрі залишилися в Афганістані, після виведення звідти американських військ.