RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Від мотоцикла до підводного човна: названо топ-10 найбільш безглуздої військової техніки

За часів військових конфліктів створювали безліч нових видів техніки, зокрема революційної, такої як танки або підводні човни. Було і безліч провальних варіантів, які здаються зараз вкрай безглуздими.

Топ найдивніших військових машин опублікувало видання Hotcars.

10. Моторолер Vespa 150 TAP

Він був розроблений спеціально для використання французькими повітряно-десантними силами. Його скидали прямо на поле військових дій в повністю зібраному вигляді, готовим до негайних дій.

9. Танк DD Sherman

Теоретично, створення 33-тонного танка, що пливе зі стабільною швидкістю 7 вузлів, мало сенс. Його водонепроникні ущільнення повинні були запобігати попаданню морської води всередину. Так було в штиль, але під час висадки десанту в Ла-Манші був невеликий шторм. В результаті DD затонули.

8. Танк Kugelpanzer

Задуманий як одномісний розвідувальний автомобіль / легкий танк, Kugelpanzer не чинив великого впливу на хід бойових дій. Його незвичайний розмір, форма і одноциліндровий двигун зробили його абсолютно неефективним.

7. Залізнична артилерійська установка Krupp K5

Krupp K5 свого часу була найбільшою мобільного артилерійською установкою, яку бачив світ, з довжиною ствола 25 метрів, що забезпечує дальність дії 64000 метрів. Були у неї і свої проблеми. Її можна було використовувати тільки там, де були залізничні лінії. До того ж вона була неймовірно повільною.

6. Екраноплан Lun-Class

Екраноплан Lun-Class є цікавим поєднанням авіації і морської техніки. Класифікувати екраноплан складно: реактивні двигуни і хвостова частина літака на корпусі в стилі човни і ракетні пускові установки, розташовані зверху.

5. Підводний човен Surcouf Cruiser

Франція підійшла до підводного війни з креативом - конструкція їх незвичайної підводного човна Surcouf Cruiser запозичена у надводних кораблів. Обтічний корпус створює менше шуму, а попереду бойової рубки стояли дві нерухомі 8-дюймові гармати, які можна було використовувати тільки для лобової атаки.

4. Лінкор класу Tegetthof

При вазі в 20 000 тонн та встановлення чотирьох потрійних 12-дюймових турелей, доповнених приголомшуючим кількістю знарядь меншого калібру, судно ставало не особливо стійким.

3. Бронеавтомобіль Sizaire-Berwick

При вазі 8800 фунтів на шасі дорожнього автомобіля, два пасажири були захищені сталевим ящиком. При цьому не було будь-якої броні для встановленого ззаду авіаційного двигуна і переднього радіатора.

2. Реактивний літак McDonnell XF-85 Goblin

Американський реактивний літак, що створювався як винищувач супроводу, який міг би базуватися на важкому бомбардувальнику Convair B-36. В результаті льотних випробувань встановили, що турбулентність навколо бомбардувальника створює серйозні проблеми з управлінням.

1. Вертоліт Sikorsky H-37 Mojave

Спущений на воду в 1953 році, CH-37 Mojave спирався на звичайний поршневий двигун, ці агрегати, спочатку розроблені для бомбардувальників, були малопотужними і важкими. Вага, що має вирішальне значення для важкого вертольота, виявляє ще одну проблему: максимальна злітна вага 31 000 фунт при зареєстрованій вазі порожнього вертольота в 20 800 фунтів.

Раніше ми писали, що в Києві презентували нову бойову техніку.