RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

США ліквідували одного з лідерів "Аль-Каїди" в Сирії: працювали безпілотники

Американські військові ліквідували одного з лідерів терористичної організації "Аль-Каїда" Абдулу Хамід аль-Матара. Операцію провели за допомогою безпілотника MQ-9 в Сирії, де нещодавно був обстріляний російський вертоліт.

Про це заявив спікер Центрального командування США, майор армії Джон Рігсбі, повідомляє прес-служба відомства.

Удар з використанням безпілотника MQ-9 було завдано по базі на північному заході Сирії, де перебував Абдула Хамід аль-Матара. Бойовик загинув, а жертв серед цивільного населення, за даними командування США, вдалося уникнути.

Як наголосили в Центральному командуванні США, "Аль-Каїда" продовжує становити загрозу для Штатів та їхніх союзників. Терористи використовують Сирію як безпечну гавань для відновлення, координації із зовнішніми філіями та планування зовнішніх операцій.

"Усунення цього високопоставленого лідера "Аль-Каїди" підірве здатність терористичної організації до подальшого планування та здійснення глобальних атак, що загрожують громадянам США, нашим партнерам і ні в чому не винним людям", - уточнив Джон Рігсбі.

Відзначається, що США не зупиниться в переслідуванні бойовиків "Аль-Каїди" та інших терористичних організацій, які загрожують безпеці Америки.

Як повідомляв "Апостроф", 27-річний киянин організував злочинне угруповання, яке вербувало українців для участі у війні в Сирії.