RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

США заплатять кругленьку суму за піймання російських хакерів, які атакували найбільший трубопровід в Америці

Держдепартамент заплатить $10 млн за інформацію, яка допоможе американській владі ідентифікувати або визначити місцезнаходження російських хакерів, які здійснили атаку на американську компанію Colonial Pipeline Company - найбільшого оператора трубопроводів в США.

Про це пише reuters.

ФБР раніше заявило, що DarkSide - кіберзлочинна організація, яка, за даними ФБР, базується в Росії, несе відповідальність за травневу кібератаку на Colonial, що викликала зупинку його роботи на кілька днів, що призвело до стрибка цін на бензин, черг на автозаправках та нестачі палива у кількох штатах на південному сході США.

У Держдепартаменті також заявили про виплату винагороди у розмірі до 5 мільйонів доларів за інформацію про будь-якого з учасників злочинних операцій, в яких було задіяно програму-вимагач DarkSide.

"Пропонуючи цю нагороду, США демонструють свою прихильність до захисту жертв програм-вимагачів по всьому світу від експлуатації з боку кіберзлочинців", - йдеться у заяві Держдепартаменту.

У керівництві трубопроводу Colonial заявили про те, що компанія заплатила хакерам майже 5 мільйонів доларів у біткойнах, щоб відновити доступ до своїх внутрішніх систем. У червні Міністерство юстиції США змогло стягнути з здирників близько 2,3 мільйона доларів.

У липні Держдепартамент запропонував винагороду в розмірі до 10 мільйонів доларів за інформацію, що дозволяє встановити особу або місцезнаходження людей, які були задіяні в кіберзлочини проти критично важливою американської інфраструктури "за вказівкою або під контролем іноземного уряду".

Як повідомляв "Апостроф", раніше російські хакери викрали тисячі електронних листів з поштових скриньок чиновників Держдепартаменту США.