RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Перше у світі плавуче місто збудують до 2025 року: як воно виглядатиме

Біля берегів Південної Кореї, за підтримки ООН, до 2025 року планують побудувати перше в світі плавуче місто. У найближчому майбутньому такі міста можуть дати людству можливість пережити підвищення рівня моря.

Про це розповідає Daily Мail.

Місто буде захищеною від повеней інфраструктурою, що складається з декількох штучних островів, які піднімаються разом з морем. Воно буде самодостатнім і здатним виробляти електроенергію від сонячних батарей на дахах будівель, виробляти власну їжу та прісну воду та перевозити мешканців на футуристичних човнах.

Воно також зможе протистояти стихійним лихам, включаючи повені, цунамі та урагани категорії 5, оскільки його плавучі платформи будуть прикріплені до морського дна.

Будівництво плавучого міста, яке оцінюється в 200 мільйонів доларів, незабаром розпочнеться завдяки угоді, підписаній містом Пусан у Республіці Корея, ООН, та нью-йоркськими дизайнерами Oceanix.

Кожен острів матиме шестикутну форму і буде покритий вапняком, який у два-три рази твердіший за бетон, але при цьому зберігає плавучість. Жителям доведеться харчуватися переважно рослинною їжею, що знизить навантаження на простір, енергію та водні ресурси.

Органічні продукти вирощуватимуться в аеропонних та аквапонічних системах, доповнених традиційними вуличними фермами та теплицями. Розмір майбутнього міста ще не визначений, але у великих поселеннях площею 75 гектарів зможуть розміститися до 10 тисяч жителів.

Як розповідав "Апостроф", у Малайзії планують масштабне будівництво - у штаті Пінанг на півдні країни вирішили збудувати "острова майбутнього" під назвою BiodiverCity. У рамках проекту, який планується здійснити до 2030 року, на островах обладнають пляжі, парки, освітні центри, водний, повітряний і наземний транспорт.