RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Сербія оскандалилася з участю у дитячому конкурсі "громадянки ЛНР"

Посольство України висловило своє невдоволення тим, що на дитячому конкурсі у Сербії дівчинку з Луганщини назвали “громадянкою ЛНР”. Конкурс був міжнародним, відбувався в онлайн-форматі з організаторами у місті Опово.

Про це повідомляє Посольство України в Республіці Сербія.

Результати онлайн-конкурсу дитячого малюнка “Чарівний світ казки” було опубліковано 26 листопада 2021 року. Про те, що громадянку України назвали “громадянкою ЛНР” представники посольства дізналися з газети “Голос Опова”.

У зв’язку з цим, українське посольство висловило своє обурення, що попри визнання Сербією територіальної цілісності України, маленьку жительку Луганської області назвали жителькою терористичної “ЛНР”

Як нагадали в посольстві, згадка терористичної "ЛНР" як "держави" - це заклик до порушення територіальної цілісності та суверенітету України.

“У цьому контексті українська сторона нагадує, що будь-яка співпраця органів державної влади, недержавних структур або окремих громадян Республіки Сербія з терористичними організаціями “ДНР” та “ЛНР’ є прямим порушенням українського законодавства, і тягне за собою відповідні правові наслідки”, - йдеться у повідомленні.

Посольство України закликало "припинити пропаганду терористичної організації "ЛНР".

Раніше ми писали про бурхливе обговорення в мережі членства ватажків "ДНР-ЛНР" у партії Путіна.