RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Найбільший штраф в історії: Росію можуть покарати на сотні мільярдів доларів

Євросоюз може відсудити Російській Федерації 328 мільярдів доларів. Відповідний позов буде розглянуто Світовою торговою асоціацією. Це одна з найбільших справ за всю історію цієї організації.

Про це повідомило видання Bloomberg.

"На зустрічі в Женеві у понеділок орган із врегулювання суперечок СОТ погодився створити групу з трьох торгових експертів для оцінки справи та винесення початкового рішення", - йдеться у статті.

У своїй скарзі ЄС стверджує, що Російська Федерація дискримінувала товари Євросоюзу на загальну суму 290 мільярдів євро, або 328 мільярдів доларів США.

11 країн, включаючи США, Китай, Канаду, Японію, Індію та Україну, вже зареєструвалися як треті сторони.

Ця економічна суперечка стане однією із найбільших за вираженням у вартості серед усіх, які будь-коли розглядала СОТ. Торговому органу може знадобитися до 3 років для того, щоб прийняти початкове рішення. За цей час Росія може ветувати рішення, оскарживши його в апеляційному органі СОТ.

Євросоюз стверджує, що Росія несправедливо оцінила ціни заявок на закупівлю імпортних товарів та послуг, застосовувала дискримінаційні вимоги до іноземної машинобудівної продукції та запровадила вимоги щодо національних квот на користь вітчизняних товарів. На думку представників ЄС, це порушує принципи національного режиму СОТ.

Росія, у свою чергу, стверджує, що її методи повністю відповідають взятим на себе зобов'язанням у СОТ.

Тим часом Росія знову шантажує Європу і має намір знизити прокачування газу до мінімуму.