RU  UA  EN

Вівторок, 8 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

8 жовтня

Всі новини

Сусідка України скоро не зможе приймати біженців: що відбувається

Молдова наближається до “критичного моменту” у своїй можливості надати притулок біженцям з України і незабаром не зможе приймати людей у такій кількості.

Про це заявив міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску у коментарі ВВС.

Він зазначив, що країна обмежена у вільних будівлях та можливостях надання гуманітарної допомоги тимчасово переміщеним особам.

На сьогоднішній день Молдова надала притулок відносно невеликій, за регіональними мірками кількості біженців — трохи більше 100 000 осіб. Однак, за словами Попеску, це призвело до збільшення населення країни на 4%. Він додав, що у відсотковому співвідношенні – це якби до Великобританії прибуло відразу 2,5 мільйона людей за два тижні.

Крім того, міністр закордонних справ заявив, що Молдова є "найвразливішим сусідом України" з меншими фінансовими ресурсами та меншою стійкістю у сфері безпеки, охорони здоров'я та освіти. Він також зазначив, що у разі нападу Росії на Одесу, що знаходиться за 48 км від кордону з країною, це, швидше за все, викличе великий наплив біженців і стане "повною катастрофою для гуманітарної ситуації".

Раніше ми писали, яка ситуація на кордоні України станом на ранок 10 березня.