Американський техногігант йде з Росії після 50 років роботи

У зв'язку із санкціями проти Росії чергова велика корпорація згортає свій бізнес на території РФ. Цього разу російський ринок залишить американська електронна корпорація IBM (International Business Machines Corp).

Про це інформує агенція Reuters, посилаючись на джерела техногіганта.

Йдеться про службову записку голови правління та гендиректора IBM Арвінда Крішни, надісланої співробітникам. Із неї випливає, що через війну РФ проти України триває накопичення змін, зростає невизначеність щодо її наслідків, тому було ухвалене рішення про згортання бізнесу IBM на території РФ.

У травні гендиректор попереджав, що не знає як довго компанія зможе платити персоналу через нові санкції проти Росії. Відомо, що в РФ працювало кілька сотень робітників.

У березні IBM долучилася до низки інших компаній, які вирішили призупинити бізнес в Росії через війну, розпочату в Україні.

Американська корпорація ІBM вважається одним з найбільших виробників у світі різних видів комп'ютерів, програмного забезпечення, є великим провайдером глобальних інформаційних мереж. IBM має офіси у понад 170 країнах, у 1974 році з'явився офіс у Москві.

Згідно з відкритими джерелами, компанія працювала в СРСР ще у 1972-му.

Також ми писали, що найбільша у світі компанія-виробник процесорів Intel припиняє всі бізнес-операції у Росії.

Нагадаємо, що також Японія ввела санкції проти РФ, куди входять понад 700 громадян Росії та Білорусі та понад 200 організацій.