RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"М'якої сили" вже не вистачить: до чого призведе програш Росії у війні з Україною

Неминуча поразка країни-терориста Росії в повномасштабній війні проти України спричинить і поразку російської національної ідеї - поневолення народів. Водночас Україна тільки посилить міжнародні зв'язки і зміцнить партнерство з країнами пострадянського простору.

Про це "Апострофу" розповіли директор Інституту світової політики Євген Магда й експерт з міжнародних питань Олексій Кафтан.

Країна-агресор Росія стрімко втрачає ресурси на ведення повномасштабної війни, а також зменшує свої можливості для використання "м'якої сили".

"Поразка Росії у війні з Україною спричинить відцентрові тенденції всередині самої Росії. Ми в цьому теж зацікавлені, бо відновлення територіальної цілісності України за збереження нинішної території Росії призведе до надпотужного спалаху реваншизму, тим паче, у Росії цьому підпорядкується вся національна ідея і пропаганда", - зазначив Магда.

Разом з цим Україна повинна розвивати потужні міжнародні зв'язки, зокрема, у рамках ГУАМ (Організація за демократію та економічний розвиток, що складається з Грузії, України, Азербайджанської Республіки та Республіки Молдова). Нашій державі потрібно активізувати діалог з різними країнами включно з Казахстаном та Азербайджаном.

Крім того, Україна посилюватиме зв'язки із Заходом і країнами пострадянського простору, тоді як у Росії відбуватимуться відцентрові процеси.

"Лише питанням часу є, коли татари в Росії згадають, що татарські мова та культура варті уваги: ці процеси вже посилюються. Йдуть вони і в угро-фінських народів Росії, щоправда, набагато повільніше та з величезними складнощами, але вони є. Росіяни самі вирили собі яму. Та чи стане вона могилою - питання часу. Але час для російської мови та культури явно спливає", - резюмував Кафтан.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Забути про "велику і могутню": як Москва встановила табу на російську мову у світі