RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Великий виробник побутової техніки залишає ринок РФ

Шведський гігант Electrolux вирішив повністю залишити Російську Федерацію, яка в лютому розв'язала повномасштабну війну в Україні, передати бізнес місцевому менеджменту, продавши дочірню компанію в РФ.

Про це йдеться в офіційній заяві компанії.

Так, Electrolux призупинив діяльність на території країни-окупанта, коли вона розв'язала повномасштабну війну в Україні. Тепер шведи вирішили остаточно піти із РФ.

"Капітальний збиток у розмірі близько 350 млн шведських крон буде відображено як одноразова стаття, що повпливає на операційний прибуток бізнес-напрямку "Європа" у третьому кварталі 2022 року", - йдеться на сайті компанії.

Там зазначили, що вторгнення в Україну та подальші санкції унеможливили продовження діяльності Electrolux у РФ. Рішення передати російський бізнес місцевому управлінню покликане забезпечити відповідальний та контрольований вихід. Виділена компанія продовжить обслуговувати техніку, що раніше продавалася Electrolux в РФ, але шведська компанія не має виробництва в цій країні і не буде постачати побутову техніку компанії, що продається.

Остаточний операційний дохід та вплив грошових потоків визначатиметься балансом та обмінним курсом у день операції.

Зазначимо, весь цивілізований світ відвернувся від Росії після того, як вона розв'язала повномасштабну цинічну війну в Україні. Зокрема, найбільша у світі американська мережа ресторанів швидкого харчування "McDonald's" у травні 2022 року оголосила про остаточний вихід з ринку Росії.

Слідом за ними з кривавої країни пішов також кавовий гігант Starbucks.