RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Чому Захід тягне з передачею Україні танків та авіації: у Міноборони пояснили

Збройні Сили України отримали від партнерів чимало військової техніки, зокрема артилерійські системи, БпЛА, легку бронетехніку, однак питання з постачанням бойових літаків і танків залишається відкритим.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю Інтерфаксу.

За його словами, Україна отримала важливе політичне рішення щодо постачання систем протиповітряної оборони NASAMS та IRIS-T, а також вирішила питання з протикорабельними ракетами Harpoon, які вже потоваришували з українським "Нептуном" і відігнали ворожий флот до Новоросійська.

Читайте також: Україна отримає ще більше NASAMS: що про неї відомо і чи зможе вона захистити небо

Водночас залишається невирішем питання про постачання бойової авіації й танків. Для цього є декілька причин: тривалий термін навчання користування такою технікою, висока ціна, необхідність постійного ремонту й обслуговування.

"Дати сьогодні танки і не взяти на себе зобов'язання щодо їх обслуговування не можна. Мені здається, що політичне рішення, яким буде бойовий танк в Україні, – це питання часу. Але це станеться. Я їм (партнерам, - ред.) кажу, що кожному з вас вигідно для вашого ВПК вибрати танк, який всі інші партнери оплачуватимуть, ваші платники податків будуть щасливі, якщо це буде американський Abrams або Leopard, наприклад", - пояснив Резніков.

При цьому він додав, що всі партнери України спочатку орієнтуються на рішення Білого дому (США), тобто коли Сполучені Штати скажуть "ми допомагаємо України саме цим технічним рішенням", зокрема авіацією й важкою бронетехнікою, тоді й решта країн оголосить "зелене світло" на такі постачання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США активніше озброюватимуть і навчатимуть ЗСУ.