RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

США хочуть визнати Росію спонсоркою тероризму

Підписання російським диктатором Володимиром Путіним та з диктатором Північної Кореї Кім Чен Ином угоди про стратегічне партнерство має підштовхнути Конгрес США до визнання РФ державою-спонсоркою тероризму.

Про це на презентації відповідного законопроєкту заявили сенатор-республіканець Ліндсі Грем та сенатор-демократ Річард Блюменталь, передає "Голос Америки".

За словами Грема, той факт, що Путін мав достатньо сміливості укласти оборонну угоду з Північною Кореєю означає, що США втратили стримування.

"Я закликаю адміністрацію, враховуючи те, що Путін зробив учора, піти ва-банк і визнати його режим таким, яким він є: державою-спонсором тероризму", - заявив республіканець.

Його колега-демократ заявив, що підписана угода є "глибоко лякаючою" і "ворожою до США, миру, свободи та справедливості в усьому світі.

"Двоє найбільш автократичних лідерів у світі, які вчиняють звірства, стоять разом і є спонсорами тероризму... Росія заслуговує на те, аби бути в цьому маленькому вибірковому клубі вбивць, що коять звірства," - заявив Блюменталь.

Сенатори також нагадали про причетність Росії до отруєння Ющенка, Литвиненка та Скрипалів і сприяння актам міжнародного тероризму.

Росію пропонують кваліфікувати як державу-спонсорку тероризму зокрема через "незаконне вторгнення в суверенну Україну у 2022 році, що призвело до жорстокого вбивства тисяч невинних цивільних осіб".

За словами Блюменталя, у Конгресі є двопартійна підтримка законопроєкту і в нього є й інші підписанти.

"Я розмовляв з адміністрацією щодо цього документа. Вони, безумовно, симпатизують нашим цілям. Ми попрацювали над деякими пунктами. Ми плануємо продовжувати з ними (адміністрацією, - ред.) працювати. Але я думаю, що зараз нам час рухатися вперед," – зазначив сенатор.

Як повідомляв "Апостроф", у Міністерстві оборони США назвали відчаєм договір Володимира Путіна з КНДР.