RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

РФ створює "тіньовий" газовий флот

Принаймні вісім танкерів LNG були зареєстровані на анонімні компанії в Дубаї за останні три місяці. Це схоже на створення тіньового флоту для потреб Росії.

Про це повідомили в Bloomberg.

Хоча немає прямих доказів того, що Росія формує тіньовий флот, немає сумнівів, що це так, особливо враховуючи, що половина танкерів призначена для роботи в льодових умовах.

З березня 2025 року санкції не дозволять Росії використовувати європейські LNG-термінали для перевалки газу, що змусить її покладатися на так званий північний морський шлях у Північному Льодовитому океані для постачання LNG своїм азійським клієнтам.

"Нічого дивного в тому, що Росія створює тіньовий LNG-флот, після того, як вона створила тіньовий нафтовий флот, щоб обійти цінові обмеження G7 та ЄС. Це ілюстрація того факту, що санкції – це як гра "Прибий крота": щойно починає працювати механізм обходу санкцій, західна влада обкладає його санкціями і його тут же замінює інший", – сказала Агата Демараіс, старша наукова співробітниця Європейської ради з міжнародних відносин.