RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Світ

Ле Пен влаштувала скандал через її підтримку з боку Росії

Лідерку ультраправої партії "Національне об’єднання" Марін Ле Пен обурила заява представника МЗС РФ про вибори у Франції.

Пост міністерства у соцмережі X, проілюстрований фото Ле Пен, вона назвала провокацією і "деякою мірою втручанням" у справи Франції, передає L`Express.

"Я не відчуваю жодної відповідальності за російські провокації щодо Франції та Еммануеля Макрона. Я думаю, що це провокація і, можливо, це також форма втручання. Коли ви пишете такий показний та провокаційний твіт, це можна прирівняти до форми втручання", — заявила вона.

Також Ле Пен нагадала про позицію своєї партії щодо війни Росії проти України: "Ми гранично ясно дали зрозуміти: ми продовжуватимемо надавати підтримку Україні, ми окреслили свої межі, зокрема, щодо відправлення військ на українську землю".

Ле Пен зазначила також, що якби російська влада бажала перемоги її партії "Національне об'єднання", то не стала б писати подібні речі.

На скандал відреагував і кандидат від партії "Національне об'єднання" на пост прем'єр-міністра Джордан Барделла. Він заявив, що буде надзвичайно пильним щодо Росії, одночасно встановлюючи "червоні лінії" на відправлення наземних військ в Україну або "ракет великої дальності чи військової техніки", які можуть "вразити російські міста".