RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

В Бангладеш через студентські протести загинуло близько двох десятків людей

У п’ятницю, 19 липня, на тлі студентських протестів проти квот на державні посади в місті Дакка, столиці Бангладеш, повідомили про щонайменше двох десятків загиблих за тиждень.

Про це пише Reuters.

В матеріалі зауважується, що в результаті протестів цього тижня загинуло майже два десятки людей. У п'ятницю в Бангладеш був широко порушений телекомунікаційний зв'язок, а телевізійні канали новин були вимкнені з ефіру на тлі подій.

На думку деяких аналітиків, протести, викликані гнівом студентів проти суперечливих квот, також підживлюються економічними негараздами, такими як висока інфляція, зростаюче безробіття і скорочення резервів іноземної валюти.

Уряд не надав негайних коментарів щодо п'ятничного блокування зв'язку, але заявив, що поліція в столиці країни заборонила всі публічні зібрання і ходи на невизначений термін.

Поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати протестувальників у деяких зонах, повідомляють журналісти Reuters. Протестувальники в свою чергу блокували дороги в багатьох місцях і кидали цеглу в силовиків.

Агентство Reuters, яке повідомило про 13 загиблих, у порівнянні з шістьма на початку тижня, не змогло негайно підтвердити дещо більші цифри, які наводило французьке інформаційне агентство AFP.

Також місцева влада відключала деякі послуги мобільного зв'язку в четвер, щоб спробувати придушити заворушення, але наступного ранку перебої поширилися по всій країні.