RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

27 вересня

Всі новини

В Угорщині спрощують умови в'їзду для росіян та білорусів, охочих працювати

Угорщина спрощує умови в'їзду для росіян і білорусів, що хочуть працювати в країні. В цьому вже вбачають ймовірну загрозу з боку Росії, яка може скористатись цим шансом та направити своїх шпигунів до Європи.

Про це повідомляє DW.

Зауважується, що в Угорщині вирішили "без зайвого шуму" спростити умови для в’їзду росіян і білорусів. Відповідне рішення – включити громадян РФ і Білорусі в програму так званої "національної карти" – прийняли в Будапешті після візиту Віктора Орбана до Москви.

Так звану "національну карту" видають тим, хто хоче працювати в Угорщині, видають терміном на два роки з можливістю продовження.

Німецьке видання RND додає, що спеціальної перевірки володарів "національної карти" на європейському рівні не проводять, що вже викликає занепокоєння в угорських сусідів.

Крім того, RND нагадує, як навесні угорський уряд оголосив, що очікує на близько 65 000 заробітчан із сім'ями.

Проте в цьому рішенні Угорщини вже вбачають ймовірну загрозу від РФ. Зокрема видання зазначає:

"Угорщина викликала невдоволення в ЄС новими провокаціями. Вже кілька днів росіяни можуть в'їжджати до ЄС через Угорщину без будь-яких перевірок безпеки і безперешкодно пересуватися до інших країн ЄС… Зараз існує велике занепокоєння, що російські шпигуни також можуть в'їжджати до ЄС або що Кремль може навмисно переправляти росіян до ЄС для здійснення атак".

Нагадаємо, що раніше в Угорщині звинуватили Україну у шантажі у вигляді припинення транзиту нафти російської компанії "Лукойл" та озвучили три варіанти виходу із ситуації.