RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

23 вересня

Всі новини

Більше зброї для України: США нарощують темпи виробництва 155-мм боєприпасів

Завод у Пенсильванії, який виробляє ключові артилерійські снаряди для України, збільшує потужності виробництва на 50%.

Про це йдеться в матеріалі Associated Press.

Додаткові потужності планують ввести в експлуатацію вже найближчим часом:

"Завод з виробництва боєприпасів у Пенсильванії, який виробляє ключові артилерійські снаряди… зумів збільшити виробництво на 50%, щоб задовольнити попит, і ще більше потужностей буде введено в експлуатацію найближчим часом".

Урядовці повідомили про збільшення виробництва, демонструючи модернізацію заводу. Це оборонне підприємство, що розташоване в американському місті Скрантон, перековує 907-кілограмові сталеві бруски на 155-міліметрові гаубичні снаряди. Потім їх відправляються до Айови, начиняють вибухівкою і оснащують запалами. Вже звідти більшість боєприпасів направляють в Україну.

AP додає, що завод у Скрантоні, разом з двома іншими заводами з виробництва боєприпасів у сусідньому Вілкс-Баррі, нещодавно збільшив виробництво з 24 000 до 36 000 снарядів на місяць. Керівництво заводу зауважує, що на стадії розробки перебувають три нові виробничі лінії, що дозволить заводу в Скрантоні виробляти ще більше критично важливих боєприпасів.

Представник керівника підприємства Річард Гансен наголосив: "Зараз ми зосереджені на 155-их снарядах. Це практично все, на чому ми зосереджені… Ми дуже наполегливо працюємо над тим, щоб досягти мети, яку поставив перед нами Пентагон".

Крім того, раніше "Апостроф" писав, що в Україні планують налагодити ліцензійне виробництво 155-мм боєприпасів за технологією норвезької компанії Nammo, яку передадуть в рамках укладеної угоди.